Vegan-bacon recept

Om du tidigare var en köttätare, är bacon säkert ett av de livsmedel som du verkligen saknar att äta. Ibland, kan tanken av denna smaskiga, oljiga, feta, tunna och salta köttbit krossa ditt sinne, men naturligtvis kan du inte äta det nu eftersom det är ett stort no-no för veganer. Men du kommer inte att behöva säga adjö till bacon permanent. Det finns en veganversion av bacon som säkert kommer att tillfredsställa dina behov. Efter att du har lärt dig detta recept, kommer du att kunna äta bacon på morgonen, till lunch eller även middag utan att känna skuld.

Ingredienser som behövs:

  • Förpackning med naturell tempeh – en platt rektangulär bit av kokta och något jästa sojabönor.
  • 1 till 2 msk lönnsirap
  • En nypa cayennepeppar
  • En nypa kumminpulver
  • En nypa svartpeppar
  • 1 tsk sojasås
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk flytande rök

 

instruktioner steg för steg hur man tillreder vegan-bacon

Steg 1 – Förbered marinaden

Ta en skål och kombinera alla ingredienser som nämnts ovan bortsätt från tempeh. Precis som med andra recept, kan du ändra mängderna av ingredienserna som anges ovan enligt din egen smak. Till exempel, om du vill att din vegan bacon smakar lite kryddigt, kan du lägga till mer cayenne och svartpeppar. Om du vill ha en rökigare smak, kan du lägga till mer flytande rök och så vidare.

Steg 2 – Ta din tempeh

Innan du doppar tempeh i din baconmarinad, skiva den första super tunt (liknande snittet för vanligt fläskbacon men se till att den inte att faller sönder). Detta kan låta enkelt, men det är en av de svåraste stegen med att tillreda vegan-bacon så skivning av tempeh kan vara knepigt. Efter att du har klarat skivningen, placera tempeh-skivorna i marinaden och låt den stå i minst 30 minuter. För bättre smak, kan du placera den i kylskåpet och marinera över natten.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*