Vegetarisk lasagne

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • 1 aubergine, skuren i små bitar
  • 150 gr champinjoner, hackade
  • 4 rostad röd paprika, hackad
  • 700 gr passerade tomater med lök och vitlök
  • 8-10 lasagneplattor
  • 400 gr fryst spenat, tinad
  • 250 gr ricotta
  • 25 gr riven parmesan (eller vegetariskt alternativ)
  • 25 gr pinjenötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Hetta upp 2 matskedar olivolja i en stekpanna. Stek auberginen i cirka 5 minuter eller tills den mjuknat och lägg därefter över auberginen i en skål. Stek sedan svampen i samma olja tills den fått lite färg. Lägg sedan över svampen och paprikan i samma skål som auberginen.
  3. Lägg hälften av grönsakerna i en ugnsfast form och därefter häll hälften av de passerade tomaterna över grönsakerna. Lägg därefter ett lager med lasagneplattor i formen.
  4. Lägg sedan de sista grönsakerna över lasagneplattorna och de sista passerade tomaterna och avsluta med ett ytterligare lager med lasagneplattor.
  5. Krama sedan ut vätska ur spenaten och blanda sedan spenaten med ricotta och hälften av parmesanen. Lägg över blandningen på lasagnen och strö sedan den sista parmesan och nötter ovanpå toppen.
  6. Täck lasagnen med en folie och grädda i ugn i cirka 20 minuter. Ta därefter bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter så att lasagnen får en vacker färg. Servera med en grönsallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*